top of page

Zuinig en efficiënt: de condensatieketel op gas

Energiezuinig bouwen en verbouwen Stijgende energieprijzen en een groeiend milieubewustzijn: wie nu denkt aan bouwen of verbouwen, opteert dezer dagen best voor energiebesparende producten.


Als u verwarmt op gas kiest u natuurlijk het liefste voor de zuinigste verwarmingsketel die u kunt krijgen, en dat is een gascondensatieketel. Zo’n ketel heeft een hoog rendement en een laag verbruik, en is dus beter voor het milieu en voor uw budget.


In de rookgassen die een gasketel voortbrengt, zit warmte, en een gascondensatieketel gaat die warmte recupereren en in bruikbare energie omzetten. De rookgassen bevatten namelijk voornamelijk waterdamp, en die wordt door de condensatieketel opnieuw vloeibaar gemaakt om er zo de warmte-energie uit te halen. Om dat te kunnen doen, moet een condensatieketel veilig kunnen werken op een temperatuur van minder dan 56 graden. De ketel kan de energie dan opnieuw gebruiken om uw huis te verwarmen.


Een gascondensatieketel heeft door zijn werking een dubbele afvoer nodig: één voor de gassen en één voor het condensatiewater.


De Europese Ecodesign-voorschriften zorgen er overigens voor dat als u een oude verwarmingsketel vervangt, u sowieso voor een milieuvriendelijker optie, zoals een condensatieketel, moet gaan.


Een gascondensatieketel heeft heel wat voordelen: • Hij verbruikt minder energie dan een traditionele ketel.

• Hij heeft een hoog rendement, en kan zijn warmteproductie zelf aanpassen aan de behoefte.

• Hij stoot minder CO2 uit en is dus beter voor het milieu.

• Hij heeft weinig onderhoud nodig.

• Hij is niet groot, neemt dus weinig ruimte in en is eenvoudig te plaatsen.

• U kunt in bepaalde gevallen aanspraak maken op een premie als u een gascondensatieketel laat plaatsen. Informeer daarvoor bij Fluvius.

U bent overtuigd van de voordelen van een gascondensatieketel? Dan heeft u een professional nodig om u te helpen met de vakkundige plaatsing ervan. Denis Vandenabeele uit Ronse is uw aangewezen partner voor de installatie en het onderhoud van energiezuinige gascondensatieketels.


Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page