top of page

Inloopdouches op maat voor elk budget

Inloopdouches bestaan er in alle uitvoeringen én maten. Dat betekent enerzijds dat een inloopdouche zonder enig probleem meteen bij het ontwerp van een nieuwbouwproject kan voorzien worden. Maar anderzijds ook in gevallen waar de ruimte beperkt is. Denk aan een bestaande badkamer die integraal gerenoveerd wordt of een badkamer waarin u bijvoorbeeld enkel het ligbad door een inloopdouche wenst te vervangen. Bovendien biedt het ruime aanbod van materialen het voordeel dat een inloopdouche mogelijk is voor elk budget. Een kort overzicht.


Geen risico op waterinfiltratie

Het spreekt voor zich dat de ruimte waarin de inloopdouche komt te staan, grondig moet voorbereid worden, alvorens aan de esthetische afwerking te beginnen. De muren worden doorgaans bekleed met watervaste Gyproc-platen die op hun beurt ingestreken worden met een hydrovoegpasta. Kiest u een inloopdouche met douchebak, dan wordt die geplaatst en zorgvuldig afgekit. Tijd voor de douchewanden.


Creatieve afwerking van de douchewanden

Wat de afwerking betreft, zijn er materialen op de markt voor elk budget en elke stijl.

Bent u fan van een natuurlijke look, dan is een douchewand in hout mogelijk. Dat schept tegelijk rust en warmte en geeft een effect op zijn Scandinavisch. Naast gewone tegels zijn ook natuurstenen tegels mogelijk. Die laatste zijn heel klassevol maar er hangt uiteraard een prijskaartje aan vast.


Als u van een moderne uitstraling houdt, dan zijn de volgende mogelijkheden het overwegen waard. Wat denkt u van Lacobel of gelakt glas? Dat is een veiligheids- of enkelvoudig floatglas dat aan één zijde bedekt wordt met een egale, hoogkwalitatieve laklaag. De lak is bestand tegen krassen, beschikbaar in een matte en glanzende variant en in tal van RAL-kleuren.


Een andere optie is Trespa, een vochtbestendig plaatmateriaal in kunststof, eveneens kleur- en krasvast. Ook hier zijn er zoveel kleuren te verkrijgen dat u uw badkamer geheel naar wens “inkleurt”: felrood, strogeel, uitbundig oranje, oceaanblauw maar ook sobere tinten. Zowel de opties Lacobel als Trespa zijn heel onderhoudsvriendelijke oplossingen.


Welke douchewanden u kiest, ook deze worden perfect afgekit zodat insijpeling van water uitgesloten is.

Nood aan een professional voor een inloopdouche die bunnen uw budget past? Neem zeker contact op met Vandenabeele Denis in Ronse.





Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page